Akkoord ’94: Blij met uitspraak minister

Posted on Updated on

Akkoord’94: hoe verder na uitspraak minister?

Na jarenlang gedoogbeleid door de gemeente heeft de minister een uitspraak gedaan:
Ook Excluton moet zich aan de regels houden. Het laatste bestemmingsplan botste met de rijksregels voor de uiterwaarden en werd geschrapt.
De Barro-procedure die de gemeente daartegen aanspande, heeft op het eerste gezicht opgeleverd wat Akkoord’94 altijd onder de aandacht heeft gebracht:
Het kan niet zo zijn dat een bedrijf in strijd handelt met een bestemmingsplan en er vervolgens achteraf wordt gelegaliseerd.
Maar deze uitspraak kan ook betekenen dat het verhaal weer van voren af aan gaat beginnen.
In de brief van de minister staat: Als Excluton rivierverruimende maatregelen neemt, zal daar weer een bestemmingsplan voor nodig zijn.
Het is weer een strohalm die de gemeente en Excluton kunnen grijpen om de randen van de wetgeving op te zoeken.
Akkoord’94 blijft vinden dat het gedoogbeleid moet stoppen en beleid binnen de wettelijke kaders uitgevoerd moet worden.
De gemeente heeft daar een voorbeeldfunctie in.
Blijft de vraag wat er moet gebeuren met de brug die de bedrijven in de uiterwaarden met elkaar verbindt, het vrachtverkeer op de Noord-Zuid en de stalling van de vrachtwagens.
Jammer dat er zoveel tijd en energie wordt gestopt in eindeloze en wellicht heilloze procedures.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>